Media

Media

2020-08-05

Stor efterfrågan på kött från hotad lantras

Kim Estegård på Skogshyddans gård i Väse har lyckats få lönsamhet i att föda upp det långsamt växande Linderödssvinet, Sveriges enda kvarvarande lantras av gris, genom att driva en food truck.


2020-04-06

Mat direkt från bonden till tallriken

Kim Estegård, som kan titulera sig både grisbonde och restaurangchef, ville få bättre koll på var maten han och hans familj åt kom ifrån. Han köpte ett par grisar för att självhushålla sig, men ganska snabbt blev grisarna fler.


2019-12-30

Skogshyddan – från kulting till taco

Skogshyddans Gård började som en hobbyuppfödning av Linderödssvin. Fem år senare har Kim och Emma Estegård levererat till fine dining-krogar, skaffat egen foodtruck och nyligen också egen restaurang.


2019-10-06

Kim utökar med en restaurang i centrum

I ett år har Kim Estegård och hans fru satsat att sälja maträtter via catering och foodtruck med de egna Linderödssvinen som bas. Nu satsar Kim Estegård även på en restaurang.


2018-09-22

Kött från Väse hamnar på finkrogarna

Kim Estegård ser en framtid som småskalig grisproducent. Linderödssvinen bökar och äter ekollon i hagarna i Väse. Köttet är så populärt att det hamnar på tallrikarna på några av landets finaste krogar.


Share by: